Velkommen til vår nettside.

Hva er trinnene for produksjon av sprøytestøpe?

1. Prosessanalyse av plastprodukter

Før utformingen av formen, bør designeren analysere og studere om plastproduktet er i samsvar med prinsippet om sprøytestøping, og må forhandle nøye med produktdesigneren, og en konsensus er oppnådd.Dette inkluderer nødvendige diskusjoner om den geometriske formen, dimensjonsnøyaktigheten og utseendekravene til produktet, og forsøk å unngå unødvendig kompleksitet i formproduksjonen.

 

2. Form struktur design

Et sett med støpeformer av høy kvalitet krever ikke bare godt prosessutstyr og dyktige muggproduksjonsarbeidere, men også en svært viktig faktor er å ha god støpeformdesign, spesielt for komplekse støpeformer, kvaliteten på formdesign utgjør 80% av kvaliteten til formen.%ovenfor.En utmerket formdesign er: på forutsetningen om å møte kundenes krav, er behandlingskostnadene lave, prosesseringsvanskeligheten er liten og behandlingstiden er kort.

For å forbedre nivået på formdesign, bør følgende punkter gjøres:

1. Forstå hver detalj i utformingen av hver form, og forstå formålet med hver del i formen.

2. Se tidligere lignende design når du designer, og forstå situasjonen i formbehandlingen og produktproduksjonen, og lær av erfaringene og lærdommene.

2. Lær mer om arbeidsprosessen til sprøytestøpemaskinen for å utdype forholdet mellom formen og sprøytestøpemaskinen.

4. Gå til fabrikken for å forstå prosessen med bearbeidede produkter, og gjenkjenne egenskapene og begrensningene til hver type behandling.

5. Forstå testresultatene og formmodifiseringen av formen designet av deg selv, og lær av det.

mer 1

6. Prøv å bruke den mer vellykkede formstrukturen i designet.

7. Lær mer om påvirkningen av vann i formen på produktet.

8. Studer noen spesielle formstrukturer og forstå den nyeste formteknologien.

3. Bestem formmaterialet og velg standarddeler

Ved valg av formmaterialer, i tillegg til å vurdere nøyaktigheten og kvaliteten på produktet, er det også nødvendig å gi det riktige valget i kombinasjon med den faktiske evnen til formfabrikkens prosessering og varmebehandling.I tillegg, for å forkorte produksjonssyklusen, brukes de eksisterende standarddelene så mye som mulig.

 

Fjerde, deler behandling og mold montering

I tillegg til å gi den beste strukturen og rimelig toleranse i designet, er presisjonen til formen svært viktig for bearbeiding av deler og montering av formen.Derfor har valget av maskineringsnøyaktighet og maskineringsmetode en absolutt dominerende posisjon i formproduksjon.

Dimensjonsfeilen til støpte produkter består hovedsakelig av følgende deler:

1. Produksjonsfeilen til formen er omtrent 1/3

2. Feilen forårsaket av formslitasje er omtrent 1/6

3. Feilen forårsaket av ujevn krymping av den støpte delen er ca. 1/3

4. Feilen forårsaket av inkonsistensen mellom den planlagte krympingen og den faktiske krympingen er omtrent 1/6

Derfor, for å redusere formproduksjonsfeilen, bør maskineringsnøyaktigheten forbedres først.Med bruk av CNC-maskinverktøy har dette problemet blitt godt kontrollert.I tillegg, for å forhindre feil forårsaket av formslitasje og deformasjon, bør bråkjøling brukes for nøkkeldeler som hulrom og kjerner i former med høye krav til maskineringsnøyaktighet og stor produktproduksjon.

I mellomstore og store former, for å spare materialer og lette bearbeiding og varmebehandling, bør mosaikkstrukturen brukes så mye som mulig i formdesign.

 

5. Testmodus

Et sett med former utgjør bare 70 % til 80 % av hele produksjonsprosessen fra designstart til ferdigstillelse av montering.For feilen forårsaket av inkonsekvensen mellom den forhåndsbestemte krympingen og den faktiske krympingen, om utformingen er vellykket eller ikke, hvordan er kjøleeffekten, spesielt påvirkningen av portens størrelse, posisjon og form på nøyaktigheten og utseendet til porten. produkt, må det testes ved muggprøve.

Muggprøve er et uunnværlig trinn for å sjekke om støpeformen er kvalifisert eller ikke og for å velge den beste støpeprosessen.

Etter å ha delt, håper jeg det hjelper alle!

mer 2


Innleggstid: 21. juli 2022